Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - رئیس مرکز فشارشکن رودبار شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران گفت: منطقه تهران با اداره کل محیط زیست استان گیلان در حوزه حفظ و صیانت از آبزیان رودخانه سپید رود همکاری می‌کند.
به گزارش شانا به نقل از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه تهران، علی‌اکبر محدث در این باره افزود: در جلسه‌ای با حضور مدیرکل محیط زیست استان گیلان و رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان رودبار تمهیداتی اتخاذ شد که به موجب آن شرایط برای مهاجرت ماهیان و سایر آبزیان در مسیر رودخانه‌های سپیدرود و سیاهرود فراهم آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: منطقه تهران برای ایمن‌سازی و حفاظت از خط‌های عبوری در رودخانه‌ سپیدرود اقدام به ساخت سازه‌هایی در عرض این رودخانه‌ها کرده که با ایجاد اختلاف سطح و جریان آبشاری، تمام تلاشمان را به‌کار بسته‌ایم که تسهیلاتی را فراهم کنیم تا مهاجرت ماهیان و سایر آبزیان در مسیر این دو رودخانه به آسانی صورت پذیرد.
محدث تاکید کرد: به‌منظور رفع معضل گذرگاه آبزیان، بازدید مشترکی با حضور مدیران و کارشناسان محیط زیست از رودخانه‌های رودبار انجام و با تصمیم‌هایی که گرفته شد طراحی گذرگاه آبزیان در دستور کار قرار گرفت که از این طریق آمادگی خود را به‌منظور ایجاد رمپ و بستری مناسب برای تخم‌ریزی ماهیان مهاجر در بخش بالادستی که دو بار در سال یعنی اوایل بهار و اواخر تابستان انجام می‌گیرد اعلام کردیم.
وی درباره احداث سد سنگی _ بتونی با هدف ایمن‌سازی خط لوله 14 اینچ رودبار _ رشت تصریح کرد : در احداث این سد که در محل تقاطع با رودخانه سفید رود _ امامزاده هاشم به شکل پلکانی بنا شده، 80 عدد پایل 10 اینچ در طول 150 متر از عرض رودخانه استفاده شده است و با توجه به شرایط جوی این منطقه و فعال بودن همیشگی رودخانه سفیدرود، تغییر مسیر آب رودخانه نیز با هدف ایمن‌سازی این خط لوله انجام و پس از تکمیل عملیات، مسیر آب رودخانه به حالت اولیه برگردانده شد.
محدث تصریح کرد: خط لوله 14 اینچ رودبار _ رشت، قدرت حمل روزانه 115 هزار بشکه را دارد و این خط از ری با قطر 18 اینچ شروع شده و پس از رسیدن به قزوین به قطر 16 اینچ تبدیل می‌شود و فرآورده‌ها را به رودبار انتقال می‌دهد و سپس از رودبار با قطر 14 اینچ به تأسیسات رشت وارد و در طول مسیر خود، فرآورده‌های نفتی مورد نیاز استان‌های البرز، قزوین و گیلان را تأمین می‌کند.
وی با بیان اینکه صیانت و حفاظت از محیط زیست یکی از ارکان سیاست‌های لاینفک شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت است درخصوص موضوع رودخانه سفیدرود نیز اظهار داشت: سفیدرود با طول 765 کیلومتر طولانی‌ترین و پر آب‌ترین رود استان گیلان است و از لحاظ مهاجرت و زاد و ولد آبزیان به‌خصوص گونه‌های ماهیان خاویاری و گونه‌های ماهیان استخوانی از رودخانه‌های منحصربه‌فرد در حوزه جنوبی دریای خزر است و این شاهرگ حیاتی جلگه گیلان نقش ارزنده‌ای در آبزی‌پروری دارد و سرنوشت بسیاری از ماهیان به بقای رودهایی چون سفیدرود وابسته است و از این رو مجموعه خط لوله می‌کوشد در کنار سازمان محیط زیست از هرگونه عوامل زیانباری که سبب ایجاد دگرگونی در محیط‌ زنده و غیرزنده اکوسیستم رودخانه شود، پیشگیری کند و برای نگهداری از آن از هیچ کوششی فروگذار نباشد.
محدث گفت: سفیدرود به عنوان یکی از مهم‌ترین رودخانه‌های دریای خزر جایگاه ویژه و تأثیر شگرفی در جذب ماهیان مهاجر دارد که باید به اجبار بخشی از زندگی خود را جهت زاد و ولد در داخل رودخانه‌ها بگذرانند، به همین سبب ایمن‌سازی خطوط لوله یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از بروز حوادثی است که به مجاوران، محیط زیست و پایداری تولید آسیب وارد می‌کنند، بنابراین با انجام این گونه اقدام‌ها می‌توان تا حد بالایی، ریسک چنین رخدادهایی را به حداقل رساند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: خطوط لوله و مخابرات منطقه تهران رودخانه ها ایمن سازی محیط زیست خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۶۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عباسی بعد از ظهر جمعه در حاشیه بازدید از سد دیورش در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سد دیورش حدود ٧۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اظهار کرد: این پروژه آبرسانی ۵ شهر و ٢٨ روستا را تحت پوشش قرار داده، بر این اساس، خط انتقال هم در این منطقه آغاز شده به گونه‌ای که پیمانکاران مشغول به کار هستند.

وی با تاکید بر تسریع در انجام این پروژه و تأمین منابع آبی مورد نیاز شهرستان رودبار افزود: بازسازی و نوسازی شبکه‌های رودبار و رستم آباد نیز در دستور کار قرار گرفته تا از هدر رفت آب جلوگیری شود.

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت مخزن ٣٠ میلیون مکعبی سد دیورش ادامه داد: با وجود اینکه این سد در حال تکمیل شدن است می‌تواند همزمان ۵ متر مکعب آب را تأمین کند از طرفی رودخانه‌ها هم جاری بوده و در پایین دست هم مشکلی برای استفاده از آب و کشاورزی وجود ندارد.

عباسی با بیان اینکه برای این پروژه آبرسانی تا کنون ٣٠٠ میلیارد تومان هزینه شده و تقریباً ٧٠٠ میلیارد تومان دیگر نیز نیاز به تخصیص منابع وجود دارد، گفت: در تلاش هستیم تا از منابع استانی، ملی و سفر آقای رئیس جمهور به استان گیلان تخصیص منابع صورت بگیرد.

کد خبر 6095863

دیگر خبرها

  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • مزایا و معایب استفاده از لوله مانیسمان و لوله اسپیرال به عنوان لوله گازی چیست ؟
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • ترافیک سنگین در محور رشت - قزوین و ورودی رودبار
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • بازدید استاندار گیلان از سد «دیورش» در رودبار
  • پیشرفت ۷۶ درصدی سد دیورش در شهرستان رودبار
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار